29 Aralık 2013 Pazar

Ulu Cami'nin Minberindeki Güneş Sistemi

Osmanlı Devleti'nin (hicri 804) 1402 yılında yapılan tarihi sembollerden biri olan Bursa'daki Ulu Cami'nin minberine, güneş sistemini ve galaksi sisteminin bir minyatürünün işlendiğini biliyor muydunuz?

21 Aralık 2013 Cumartesi

Pilav normal,bence siz gerizekalısınız...


Meşhur değilse yemeyiz, eğer güzelse kesin meşhurdur. Meşhur değilim diyorsa ayak yapıyordur.
Toplumdaki algı bu, adamın pilavını beğenen birileri o pilavdan sürekli yemek için yada arkadaşlarına ısmarlamak için kıytırık pilav'ı ballandıra ballandıra anlatışı ve en kötüsü buna karşı geliştirdiği sarsılmaz inanca kapılıyorlar. Bunun gibi olayların altında yatan psikolojik durumu Freud muhtemelen açıklamıştır, bu yüzden ben birşey demeyeceğim. Sadece söylemek istediğim şey MARKA takıntısı toplumda inanılmaz boyutlara ulaştı.

Yakında reklam sektörü bitebilir, ciddiyim. Çünkü bu işi para almadan sadece aldığı bir ürünü, hizmeti ve ya gittiği bir mekanı gönül elçisi gibi ifade eden insanlarla dolu çevremiz. 

Arkadaşlarımızın Starbuck's da yapılan check-in'leri, kahve resimlerini, facebook, twitter ve instagram'da gözünüze sokmuyorlar mı?
Özellikle starbuck's diyorum çünkü bunun altında dillendirilmeyen bir marka ve reklam olayı var gibime geliyor. Subliminal mesaj gibi =)

Eğer starbucks'tan kahve içiyorsan Kalitesin algısı nasıl oluştu bu insanlarda anlamak mümkün değil
^^ Resmini paylaştım bak kaliteliyim lan ben^^... diyenlerle dolu çevremiz...
Bu yüzden Starbuck's şirketinin reklam şirketlerine öyle tonlarca para verdiğini zannetmiyorum hatta reklamını yapan insan ordusuna beleşten kahve verdiğine de şahit olmadım. Hatta bak bana bile kendilerinden bahsettiriyorlar. 
Neyse, kahve dünyasını ısrarla deneyiniz. Kahvesi dandik ama olsun siz genede deneyin. Pilavcı mehmet ustayıda unutmayalım. =)

16 Aralık 2013 Pazartesi

Ağaç Evler

Çocukken kendime ait yaşam alanım olsun isterdim. Evin içinde kendime çadır yapar onun içinde oynamaya ve uyumaya bayılırdım. Sıcak evin içinde o çadır bana daha sıcak gelirdi. Sanırım bu bir tek benim çocukluğuma özgü bir şey değil. Eğer seninde böyle anıların varsa eminim aşağıdaki resimler de olduğu gibi bir ''Yaşam Alanı'' hayalin vardı.

15 Aralık 2013 Pazar

Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

Çok uzun zamandır beklediğim filmlerden bir tanesi olan Secret Life Of Walter Mitty - Walter Mitty'nin Gizli yaşamı filmi yakında sinemalara geliyor.

Prodüksiyon aşamasındayken Jim Carrey'in oynacağı söylenen hatta Carrey'in resmi websitesinden de duyurduğu filmde, ne olduysa Ben Stiller başrolü kapmış =)

1947 yılında Danny Kaye'in başrolünde oynadığı filmi izlemiştim, hemde flashtv'de gece kuşağında =) Konusunu çok beğenmiştim. Şimdilik fragmanıyla yetinip, sabırla vizyona girmesini bekleyelim. İzlediğimizde bu film hakkında tekrar konuşuruz =)


10 Yıldır Komadasın


Yakınları, alkol problemi yaşayan, içkili araç kullanmaktan bir türlü vazgeçmeyen ve son olarak içmekten kamyonetinde baygın olarak bulunan Amerikalı adama inanılmaz bir şaka yaptılar. 2023 yılında komadan uyandığına inandırılan adamın videosu Youtube'da 4 günde 14 milyon kişi tarafından izlendi..


14 Aralık 2013 Cumartesi

Yılbaşında İzlenecek Filmler

Yılbaşı arifesi ve yılbaşı gününde yapılacak en iyi işlerden birisi kuşkusuz film izlemektir. Yılbaşının ticari getirisini çok iyi bilen Hollywood yapımcıları, yılbaşı içerikli filmlerle bu özel güne dair yüksek bütçeli ve ailecek izlenecek filmler yapmaktan geri durmuyorlar.

Sizlere yeni yıla girerken tavsiye edeceğim ailecek izlenecek ''Yılbaşı'' temalı filmlerin listesini hazırladım, birçoğunu izlesek de tekrar izlemenin bir zararı olmaz,zira ben her yıl başı günü Grinç yada Yeni Yıl Şarkısını mutlaka izlerim =)





Tatil - The Holiday


Grinç - How the Grinch Stole Christmas


Polar Ekspres - The Polar Express


Noel Gecesi Kabusu - The Nightmare Before Christmas


Yeni Yıl Şarkısı - A Christmas Carol


Aile Babası - Family Man

Dünya'nın En Mutlu Ülkesi: KOSTA RİKA


Yakın zaman önce Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika Mutlu Gezegen Endeksi (Happy Planet Index) listesinde 1. sırada yer aldı. Kosta Rika resmen dünyadaki en mutlu yer oldu. Belki daha farklı düşünülmeli ama Mutlu Gezegen Endeksi; yaşam beklentisi, ekolojik durum ve bireylerin refahı ile derlenen bir puanlamaya dayanıyor, modern insan çoğu zaman bunların mutluluk getirdiğine düşünüyor.
Ulusal kalkınmanın gerçek ölçütü olarak sadece üretim ve tüketime bakılır. Para belki üzüntüyü hafifletmeye yardımcı olabilir ama mutluluğu satın alamazsınız. Pek çok gelişmiş ülke listede çok daha alt sıralarda yer alıyor. Belki de Kosta Rika gibi çok daha yoksul ve gelişmekte olan bir ülkenin öğretebilecekleri vardır.
Neden Kosta Rikolular çok mutlu? Nedenleri sizi şaşırtabilir!

1. Kosta Rika’nın bir ordusu yok.  Genel olarak Orta Amerika huzursuzluklarla bilinir, ama Kosta Rika istikrarlı bir demokrasi vardır. 1949 yılında tamamen ordusunu kaldırılmıştır. Bu sayede gelirinin büyük bir kısmı savunma yerine, Kosta Rika hükümeti eğitim ve sağlık için para harcıyor. Eğitimli, sağlıklı insanların mutlu olması daha muhtemeldir!
““
2. Kosta Rikalılar çevreyi seviyor ve koruyor. Çevreyi koruma hükümetlerin çoğunun listesinin en altındadır, ama Kosta Rika ekolojik sürdürülebilirlikte liderdir. 2021 yılnda karbon nötr olmayı hedefleyen ilk gelişmekte olan ülke, Kosta Rika.  Büyük bir ağaç dikme programı var ve toprakları ormana çeviriyorlarö tam tersine  değil.
3. Kosta Rikalılar Uzatmaz. Bu ülkede popüler olan felsefeye göre hiçbir argüman ya da kavga üç günden fazla sürmemelidir.  Kin tutmak, affetmeyi reddetmek ve öfkeli kalmak büyük ölçüde kişinin mutluluğunu bozar.
4. Kosta Rikalıların yüksek yaşam beklentisi, 78.5 yıl. Bu yüksek yaşam beklentisi hiç şüphesiz makul maliyetlerle yüksek kaliteli bakım sunan ülkenin mükemmel sağlık sistemi sayesindedir. Ülkede hastanelere ve sağlık personeline personelinin eğitimine yüksek yatırımlar yapılmakta olup, tıbbi bakım bulmak kolaydır.
5. Kosta Rikalılar çok az koruyucu içeren sağlıklı ve taze gıdalar yiyor. Normal bir yemekte lif bakımından zengin fasulye ve pirinç, taze tropikal meyve, sebze ya da her ikisini birden içerir.
6. Kosta Rikalılar bir tropik cennette yavaş yaşamın tadını çıkarıyor. Kosta Rika’ ya gitmek için acele içindeyseniz, acele etmeyin. Acele etmek kaba bir davranış. Sadece yavaş bir yaşamı başka pek çok yerde bulabilirsiniz, ama iklim ve güler yüzlü insanların insanın ruh hali üzerinde çok büyük etkisi vardır.
7. Kosta Rikalılar memnun etmek ister. Bu duygu için içsel ölçüm olmadığı için mutluluk araştırmaları kişinin bildirdiği gibidir. Bazı Kosta Rikalılar hatalarla barışık olabilir. Örneğin kaybolduğunuzda aradığınız yeri soruduğunuzda, size yardımcı olamıyorum demeyi hoş bulmadıkları için yanlış bir yeri tariff edebiliriler.

2014'te Gidilesi Yerler..

Koskoca bir yılı devirip yeni bir yıla yaklaşmışken bir çok sitede ''Yeni yılda gidilecek yerler'' gibi haberlere rastlamak fazlasıyla mümkün. Bu bir pastaysa bizimde bu pastadan bir pay almamız lazım =)

CNN Travel'in hazırladığı ve yayınladığı 2014'te rağbet görecek yerler ve nedenlerini bende yayınlayayım istedim. 2014'ün sonunda istatistik verilere, araştırmalara ve haberlere göz atıp bakacağım bu listedeki yerlere sahiden çok gidilmiş mi diye =)




Panama: Kanalın 100. yılı
2014'te, Panama Kanalı'nın 100. yılı kutlanacak. Bu nedenle Panama'da 2014'e özel pek çok etkinlik düzenlenecek.
Brezilya: Dünya Kupası
Futbol aşığı biriyseniz Brezilya'da Haziran-Temmuz aylarında oynanacak  Dünya Kupası maçlarını kaçırmayın.
Myanmar: Turizm planı
Myanmar önümüzdeki sene turist sayısını arttırmak için büyük bir turizm planı hazırlıyor. Gelecek yıl Myanmar'a giderseniz pek çok yenilikle karşılaşabilirsiniz.
İzlanda: Kuzey Işıkları için en iyi yıl
NASA bilim adamları 2014 yılında 11 yıllık güneş sistemi döngüsünün en üst noktaya ulaşacağını ve uzun süredir görülecek en etkileyici Kuzey Işıkları'nın izlenebileceğini bildirdi.
Ekvador: Yeni turizm planları
Yeni Turizm Bakanı'nın göreve gelmesiyle turizme yapılan 600 milyon dolarlık yatırım karşılığını önümüzdeki yıl verecek.
Yeni Zelanda: 2500 kmlik bisiklet yolu
Yeni Zelanda'da inşa edilen 2500 kmlik bisiklet yolu 2014'te tamamlanmış olacak.
Kosta Rika: Mavi Bayraklı Plajlar
Kosta Rika plajları aldıkları Mavi Bayrak sertifikasıyla 2014'te çok turist çekecek yerlerden biri oldu.
Doğu Afrika: Tek vizeyle 3 ülke
Yeni vize düzenlemeleri sayesinde Uganda, Kenya ve Rwanda'yı tek vizeyle seyahat edebilir, vahşi yaşamı keşfedebilirsiniz.
Estonya: Tüneller ülkesi
Yeni inşa edilen tünelleriyle ulaşımı kolaylaştıran Estonya, 2014 yılında bol bol turist ağırlamayı planlıyor.

1 Aralık 2013 Pazar

Bangkok; Eğlencenin Dibine Vurmak

Bilirsin, Türk erkekleri internet'te yabancılarla chat yaparak İngilizcelerini geliştirmeye çalışır. İşe yarıyor mu diye sorarsak, okulda hello'nun merhaba demek olduğunu öğrenmekten öteye geçemeyen adamlar chat yaparak bir çok kelimeyi öğrendiğine çok yakinen şahidim. Google Translate ile yazışmaları çevirerek bazen alakasız olsa da en azından bir kelime bir kelimedir diyerek baş koydukları ingilizce öğrenme yolunda azimle devam ederler.

Tabi bahsettiğimiz kişiler Türk erkekleri olunca ingilizce öğrenirken ne hakkında konuştukları hakkında bir fikriniz var mı? 
-Yoksa hiç kurcalamayalım, eğer ne konuştukları hakkında bir fikrin varsa sen eşittir ben demektir. =)
Chat yapılan kişinin yaşadığı şehrin tarihi özellikleri,  o ülkenin yemekleri ve mutfağı hakkında ve ya etnik yapısı,inançları vs. hakkında konuşulduğunu sanmıyorum. 
Türk erkeği yazışmaya böyle başlar..
-Hi, how are you?
-im fine u?
-im fine thank. Do you have camera? 
-No
-Ok. bye. fuck off
Ve ingilizce öğrenmede çok işe yarayan ''kamera'', karşı tarafta yoksa samimi bir elveda ile konuşmayı sonlandırır.
Kamera önemli! İngilizceyi göreceğiz, görmeden öğrenmeyiz ''open'' diyeceğiz ki açmanın ne demek olduğunu öğrenelim =)

Bunları niye anlattığıma gelince internette chat yapan arkadaşlar mutlaka bir Tayland'lı kızla konuşmuştur. Çünkü Tayland'lı kızların gözünde Türk erkekleri yakışıklı, zeki, espirili ve güçlü-kuvvetlidir.
Madem Tayland'lı kızlarla bu kadar haşır neşir durumdayız o zaman gider bakarız nasıl bir yermiş Tayland ve onun başkenti BANGKOK..

24 Kasım 2013 Pazar

Gerçek Olamayacak Kadar Büyüleci Mekanlar

İnsanlığın tamamına bahşedilmiş Dünya'yı sınırlarla bölenlere, geçiş hakkı vermeyen yöntemlere ve insanları belli bir coğrafi konuma mahkum eden sisteme yazıklar olsun. Toprak senin olabilir, mahsulünü sen ye ama bırakın gezelim be insafsızlar. Farklı dilleri konuşsak da, farklı dinlere inansak da, ten renklerimiz bile farklı olsa da Dünya bir Gezegen olarak içinde nefes alan her canlının Dünyası, her faninin Gezegeni değil midir?

Sistem diyor ki, bu topraklar, üzerinde yaşayan toplumun insanlarına aittir. Tamam buna itiraz etmiyorum, hadi kimsin nesin belli olsun istedikleri için pasaport istiyorlar bunu da mevcut sisteme göre anlarız fakat bu vize olayı nedir arkadaş?

Fena ayar oluyorum bu sisteme..

Neyse ki internet sayesinde ufkumuz açılıyor, uzaklar yakın oluyor. Görülemeyecek yerleri bir iki parmak hareketi ve bir iki tık tık sesiyle pek tabi ki görebiliyoruz. İnternetin bize sadece resimleri göstermekle yetineceğini sanmıyorum, toplumlar da zihinsel dönüşüme sebep olup belki bir gün sınırları, hiç olmazsa sınırlardan geçişlerde tabi tutulan o ayrıştırıcı zorluğu kaldıracaktır.

Neden mi sitem ediyorum? 
Birazdan aşağıda göreceğiniz resimlere baktıkça neden gidemiyoruz, neden bizde oraları göremiyoruz diyeceğinize eminim. 

17 Kasım 2013 Pazar

Gökyüzüne dokunmak..



Pantolon giymemenin bir insana verdiği rahatlıktan daha rahat olmanın tek yolu milyarder bir Arap olmaktır. Araplar da pantolon giymediğine göre onlardaki rahatlığı siz hesap edin..

Halife Bin Zayid El Nahyan adındaki Arap Para babası ( Arap ile Para nın tersten okunuşundan belli niye bu kadar zengin oldukları ) sarayında paralarını sayarken bir anda elindeki Dolarları savurup bir hışımla ayağa kalktı ve bağırdı. Ulan o kadar zenginiz ama tanıyamız yok. Altın kaplama arabalarımı, yanımda dolaşan korumaları ve Armani'nin bizzat kendisine diktirdiğim entariyi bir kenara bırakıp sokağa çıksam millet beni medine dilencisi sanar. Zenginiz ama bir boka yaradığı yok.. diye arapça küfürler eşliğinde isyan ederken aklına bir fikir geldi.
Hemen özel bir ekip kurulmasını emretti. Bu ekibin vazifesi ise halifenin adını dünyaya nasıl öğretecekleri hakkında çalışmalar yapmaktı.

19 Ekim 2013 Cumartesi

Blog Stratejim




Bir arkadaşla muhabbet ederken, bu blog sitesiyle ne yapmayı amaçladığımı sordu. Ben ise bu soruyu ''Sen Ne Ayaksın olm'' olarak algıladım.Ve haliyle cevabımı ona göre verdim.

Yaptığım ve yapmayı düşlediğim ne kadar saçma sapan şey varsa bu blogda toplayıp ''Gelecekte olmasını ümit ettiğim çocuklarıma'' hatıra bırakmayı hedefliyorum dedim. Muhtemelen arkadaşım bu dediğimden ''Sanane lan benim blogumdan çemcük'' diye algılamıştır.


12 Ekim 2013 Cumartesi

Faroe Adaları

New York gibi büyük ve kalabalık bir şehri internet üzerinden gezerken, baş dönmesi yaşadım. Merak etmeyin midem bulanmadı. O koca binaların arasında sörf yaparken inanın oradaki atmosferi ve gürültüyü sanki duydum diyebilirim.
Bu durum ister istemez insanda strese sebep oluyor. Bende bu stresten kurtulmak için Google Earth'e atlayıp sakin dingin ve ERAY FUAT tarafından keşfedilecek çok yerinin olduğuna inandığım keçileriyle meşhur Faroe Adalarını ziyaret edeyim dedim.
Avrupa Kupalarında gelen geçenin 3-4 golle yendiği bu nerde olduğu bile belli olmayan ülke hakkında bilgiler edinip, yeni bir yer keşfetmek için yola çıkıyorum.

Bu yolculuğa hazırlanırken her zaman ki gibi eski sevgilimin Paris'ten getirdiği kupayla kahvemi yudumlayıp, üzümlü backwoods puromu yakarak başlıyorum. Moda girmek şart =)

21 Eylül 2013 Cumartesi

New York Maceralarım

Oturduğun yerden nasıl dünya turu yaparsın?
Bu soruyu ''yattığın yerden nasıl para kazanırsın'' sorusundan türettim. Sahi hiç bir şey yapmadan nasıl bir şeyleri elde edebilirsin, nasıl istediğin gibi yaşayabilirsin? 
Bu sorunun cevabını babadan zengin değilsen ya da doğuştan şanslı değilsen,rüyanda görürsün arkadaş. 

Ben ne babadan zengin nede çok şanslı bir adam değilim. Tıpkı senin gibi, en az senin kadar şansızım şuan bu yazdıklarımı kafasını sallayarak onaylayan arkadaş..en az senin kadar..

Biri elimden tuttusun ve bu oksijenini tükettiğim toprağına bastığım gezegeni bana göstersin diyerek hiç bir babayiğit gelip elinden tutmaz babacım. Sen ancak oturup film izleyeceksin ve yönetmenin keyfine göre sana nereyi nasıl gösteriyorsa öyle bileceksin. Midnight Express filmindeki gibi Boğaz köprüsüne kurban olduğum İstanbul'u bombok gösterir ama gider de çölün ortasındaki Las Vegas'ı sana dünyanın merkezi diye yuttururlar.

15 Eylül 2013 Pazar

Oturduğun Yerden Gezmek!

Dünya'yı gezmeye meraklıyım ama malesef yaşam standartlarım buna el verişli değil. Bende dünyayı gezenleri takip ederek gezginler aracılığıyla yaşadığım gezegen hakkında okullarda öğretilmeyen şeyleri öğrenme gayretindeyim.

Haritaya bakınca bile görünmeyen bir çok ülkeyi bu gezginler sayesinde öğrenebiliyoruz. Bu bilgilerin bize ne katacağı konusunda ise inanın pek bir fikrim yok. Tek bildiğim dünya ve ülkeler hakkındaki tüm bilgileri öğrenme isteğinin benim için TUTKU olduğudur.

Malesef bu TUTKU'mu gerçekleştirmek için yetecek bir maddi kaynağım yok.
(Biri elimden tutup gezdirsin beni) :(


2 Eylül 2013 Pazartesi

Eminem - Rap God (Lyric-Türkçe)




Dünya üzerinde Rap müzik denince akla gelen ilk adamın son şarkısının şarkı sözlerine göz atayım dedim kafiyelerden başım döndü.. Adam yine yapmış, arada saçmalasa da iyi bir şarkı ortaya çıkarmış,dinlemesi ve klibi izlemesi hayli eğlenceli...

Rap God şarkısıyla, Kulaklarımız kesintisiz bir Eminem bombardımanına uğruyor bu şarkıyla.

1 Eylül 2013 Pazar

Miley Cyrus We Can't Stop




Yeni dünya düzenin dünya'ya yeni hediyesi... Miley Cyrus, şu uzun dilli kız =)
Son albümünün ilk video klibini yaptığı ''Wrecking Ball'' ile adından çokça söz ettirip adeta müzik piyasasında 2013 yılında damgasını vurdu. Bunun en büyük sebebi ise Çekiç yaladığı ve aşırı erotik olan klibiydi. Dil çıkarmanın ne kadar çok işe yaradığını görünce bunu ''We Can't Stop'' şarkısının klibinde de fazlasıyla kullandı. Bu şarkıları dinlemek kolay  ve insana kolayca kendini benimsetiyor. 

Peki bu şarkıda neler diyor?

Türkçe çevirisine baktığımızda şarkının sözleri Yeni Dünya Düzeninin oluşturmaya çalıştığı kültüre ait yazılmış bir manifesto gibi..
Bizim eski dünya'ya (olması gereken dünya'ya) karşı yazılmış bir baş kaldırı gibi =)

Bu kadar derinlemesine kurcalanmadığında kulağa güzel gelen bir şarkı olduğunu da sözlerimin arasına sıkıştırıp, video klibi ve Türkçe şarkı sözleriyle devam edelim...

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Makedonya’da Futbol Maçında Mısır’a Tekbirli Destek

Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün Shvercerat Shkup futbol takımı taraftarları maç öncesinde tekbir getirerek Rabia işareti yaptı.

Mısır’daki darbe karşıtlarına yönelik girişilen katliam ve zulüm sonrasında sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman ülkelerden destek yağıyor.
Son örnek Avrupa’nın ortasında yer alan Makedonya’da yaşandı.
Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün Shvercerat Shkup futbol takımı taraftarları maç öncesinde tekbir getirerek Rabia işareti yaptı ve darbe karşıtlarına destek verdi. Taraftarların hep bir ağızdan yaptıkları tekbirli selamdan sonra maça geçildi.


1953 CIA Darbesi !



1953'ta gerçekleşen CIA darbesinin sırasıyla 7 nedeni bulunuyordu. 

 1947'de Filistin'e 2 milyon Yahudi gelmişti. Bunlar ABD ve Avrupa'nın teşvikiyle burayı kendilerine yurt edindiler. 29 Kasım 1947'de BM Genel Kurulu'nda oylama yapıldı.Arap devletleri ve Türkiye olumsuz oy verdi ama ABD ve İngiltere'nin baskısıyla devlet kuruldu. Aslında oylamada kimin ne oy vereceği baştan belliydi, ama Liberya, Haiti, Filipinler ve Etiyopya'nın oyu belli değildi ve sonuç onlara kalmıştı. Bu ülkeler ABD baskısıyla evet verdiler. Bölgenin sahibi Filistinlilere kimse bir şey sormadı ve kendi anayurtlarında ya evsiz, yurtsuz ya da 2. sınıf vatandaş durumuna düştüler. 

 İsrail Devleti'nin kuruluşunun ilanının ertesi günü 15 Mayıs 1948'de Güney'den Mısır, Kuzey'den Suriye ve Lübnan, Doğu'dan Ürdün İsrail'e karşı saldırıya geçti ama savaşı İsrail kazandı ve toprakları 1947'de ilan edilenden de fazla oldu. 

 Mısır, yenilgi sonrası İsrail'i güçsüz bırakmak için Akabe Körfezi'ni tamamen ele geçirmek istiyordu. Ama sefahat düşkünü dejenere Kral Faruk'la bunun olamayacağı belliydi. 

 1952'de Mısır'da iktidarı ele geçiren Cemal Abdülnasır, İsrail ve Batı emperyalizmine karşı Arap dünyasının tek kahramanı ve kurtarıcısı durumuna gelmişti. Nasır, Doğu Bloku'yla yakınlaştı. Özellikle Çekoslovakya'dan silah aldı ve Asuan Barajı'nı yaptı. Nasır, ekonomik ve askeri olarak Mısır'ı çok güçlendiriyordu. Asuan Barajı'nın yapımı için Nasır'ın aradığı krediyi Avrupa ve ABD, İsrail'in güvenliği tehlikeye girer diye vermedi. 

 Nasır, Süveyş Kanalı'nı da devletleştirmek istiyordu nitekim sonra devleştirdi de. İngiltere ve Fransa, 1888 İstanbul Andlaşması'na göre, barışta ve savaşta bütün ülke gemilerine açık olacağına karar verilen Süveyş'i andlaşma hükümlerine uymayarak I. ve II. Dünya Savaşı'nda diğer ülke gemilerine kapatmıştı. Kanal, hemstratejik olarak çok önemliydi hem de büyük bir gelir kapısıydı. Ortadoğu'nun petrol yılları Batı'ya kapanıyordu. Nasır, ancak 1956''da Süveyş'i millileştirebildi ve oradan gelen parayla Asuan Barajı'nı yaptı. 

 1952'den sonra gidişatın İsrail ve kendisi aleyhine olduğunu gören CIA, müttefik ülke arayışında İran'ı seçti ve darbe yaptı. Böylece Müslüman dünyayı böldü, petrol kapısını açtı ve adamı Rıza Pehlevi'yi getirdi. 

 1979'da İran'ı ve öncesinde de Afganistan'ı kaybeden ABD, bu kez 1980'de Türkiye'de darbe yaptırdı. 

60 yıl sonra gelen bu itirafın ardından bir 60 sene sonra bugün kü Mısır darbesinin itirafı gelebilir mi? 

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Rabia işaretinin anlamı nedir? #‎R4BIA‬


Meydanın ismi, Rabiatul Adeviyye adında dindar Müslüman bir kadından esinlenerek konulmuş ve Adeviyye ailenin dördüncü çocuğu olması nedeniyle isminin başına Rabiatul konmuş. Rabiatul Adeviyye hayatı boyunca verdiği özgürlük mücadelesiyle anılıyor. Gösterilerle birlikte bu ismin taşıdığı anlam Mısırlılar arasında yeni bir sembolün doğmasına neden oldu. Tahrir Meydanı'nda bulunanların zafer işareti yaptığı dönemde Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndakiler ismin anlamına atıf yapmak ve Tahrir'deki darbe taraftarı göstericilerden ayrışmak için elleriyle dört işareti yapmaya başladılar. İşaret her geçen gün gösterilerin yapıldığı meydanlarda ve Mısır genelinde yaygınlaştı ve bilinen zafer işareti kadar çok kullanılmaya başlandı.
Katliamdan önceki son görüntüler
AA muhabiri Kemal Firik, 13 Ağustos 2013 gecesi bu konuda haber yapmak için Rabiatul Adeviyye Meydanı'na gitti. Konuyla ilgili göstericiler bu işaretin darbe karşıtı olanların yeni sembolü olduğunu, bu işaretin kendilerine özgü konulara vurgu yaptığını ifade ettiler. Göstericiler bu konuda şunları söylediler:
"Bunun Adı "Rabia İşareti"dir. Meydanın adı olan "Rabia" Arapçada "dördüncü, dört" demektir. Bu meydanın adına vurgu yapmak için bu işareti yapıyoruz. İkinci önemli konu Muhammed Mursi, Nasır, Sedat ve Mübarek'ten sonra dördüncü Cumhurbaşkanı oldu. Onu da hatırlamış oluyoruz. Ayrıca Tahrir Meydanı'nda darbeye destek vermek için toplananlar zafer işareti yapıyor. Biz onlarla bir olamayız. Onlardan ayrılmak için bu işareti yaygınlaştırıyoruz."
Meydanda bulunan onbinlerce kişi AA objetiflerine elleriyle "dört" işareti yaparak sloganlar attılar. Gece geç saatlerde Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki bu görüntülerin çekilmesinden bir kaç saat sonra ordunun sert müdahelesi başladı ve yüzlerce insan öldürüldü. Fotoğraf ve görüntülerde yer alanların akibetleri ise öğrenilemedi.
İslam dünyasının yeni zafer işareti mi olacak?
Batı ülkelerinin Mısır'daki darbeye karşı duyarsız davranması başta demokrasi olmak üzere Batı'ya ait bir çok kavram ve sembolün tartışılmasına neden oldu. "Millet iradesi, demokrasi, insan hakları, basın etiği" gibi batı kaynaklı bir çok kavram yeniden sorgulanmaya başlandı. İki parmakla yapılan ve "zafer işareti" olarak bilinen sembol de tartışmalardan nasibini aldı. Tahrir Meydanı'nda toplanan darbeye ve darbe lideri Sisi'ye destek veren onbinlerce kişi elleriyle "zafer işareti" yapmışlardı. Tahrir'e alternatif olan Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda zafer işareti yerine "Rabia İşareti" doğdu. Bu işaretin İslam dünyasında yeni zafer işareti olacağı ifade ediliyor.
Kaynak: AA



Ellerimle taş attım zalimin askerine,yıkılmadı namussuz!

Onlar ellerine aldıkları silahlarla ateş saçıp insan öldürürken sadece taş atarak durduramayacaktık bu ateşi.
Ellerimizi taş atmaktan daha fazla kullanmalıydık.

Yazdık! 

Yazdık ama okutamadık zalimin zulmune şaşı bakan gözlere...

Yazmaktan daha tesirli şeyler yapmalıydık bu ellerle.

El ele verip DÖRT yaptık,Okumayan bütün dünya görsün diye...

''Mazlumun öç alma günü, zalimin zulmettiği günden daha korkunçtur.'' Hz. Ali (ra) 

Sizden ricam profil resminizi ‪#‎R4BIA‬ yapmanızdır.Bu 4deviyye meyd4nınd4 ki K4rdeşlerimizin İş4retidir!




Bu organizasyona destek veren herkesten ve WUAttack ekibinden görsel olarak katkı sağladığı bu hareketten dolayı Allah razı olsun.


Twitter 

Facebook ‪#‎R4BIA

6 Ağustos 2013 Salı

Dünyada En Hızlı Nüfus Artışı Müslümanlarda

Gordon and Conwell İlahiyat Fakültesi'nin "'Küresel Bağlamda Hristiyanlık, 1970-2020'' başlıklı araştırmasına göre, Avrupa'da 1970'ten günümüze Müslüman nüfusunda artış yaşandı.
Dünya üzerinde 21 farklı bölgede Hristiyanlıkla ilgili 1970 yılından bugüne yaşanan ve 2020 yılına kadar yaşanması beklenen değişimlerin yer aldığı araştırmanın sonuçları, haziran ayında kamuoyuyla paylaşıldı. Yaklaşık 100 sayfalık araştırmada, özellikle 1970 yılından bu yana çok sayıda savaşın yaşandığı, sürekli olarak göç alan Avrupa'ya ayrıca hassasiyet gösterildi.
Araştırmada, 1970'ten bu yana dini yaşam anlamında önemli değişimlerin yaşandığı vurgulanırken, araştırma, 2010 yılındaki dindar (ateist olmayan) kişi sayısının, 1970 yılından bu yana yüzde 6 oranında arttığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, 1970 yılında, araştırmaya dahil olan kişilerin yüzde 82'si kendini bir dinin mensubu olarak tanımlarken, bu oran 2010'da yüzde 88'e yükseldi. Araştırmada, bir dine mensup kişi oranının, 2020 yılında yüzde 90'a yükselmesi beklentisi yer aldı.
İSLAM VE HRİSTİYANLIĞIN DOMİNANTLIĞI SÜRECEK
Araştırmada, dünyada demografik açıdan en baskın dinler olan İslam ve Hristiyanlık, dünya nüfusunun yüzde 48,8'ini oluşturuyor, her iki din gelecekte de baskın olmaya devam edeceği belirtiliyor. Geçmiş dönemlerde, Müslümanlarda gözlenen hızlı nüfus artışının önümüzdeki dönemde de devam edeceği kaydedildi. Hristiyan nüfusunun Avrupa'da büyük bir değişiklik yaşamadığı, Afrika'da ise artmasına dikkat çekildi.
AVRUPA'DA MÜSLÜMAN NÜFUSU ARTIYOR
Araştırmada, Avrupa'da, 1970 yılında 655 milyon Hristiyanın yaşadığı, bunların Avrupa nüfusunun yüzde 75'ini oluşturduğu, bu oranın 1910 yılında ise yüzde 94,5 olduğu ifade edildi.
Avrupa'da 2010 yılında, nüfusun yüzde 78,6'sı Hristiyanken, bu oranın 2020 yılında yüzde 78'e gerilemesi beklentisine yer veliren araştırmaya göre, kıtada yaşayan Müslüman nüfus, 1970 yılında toplam nüfusun yüzde 2,7'sini oluştururken, 2020'de bu oranın yüzde 5,9'a yükselmesi bekleniyor. Buna neden olarak, göç ve diğer dinlerin mensuplarına oranla Müslümanların sahip olduğu daha yüksek doğum oranı gösteriliyor.
MÜSLÜMAN NÜFUS HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIYOR
Hristiyan nüfusun 2020 yılında yaklaşık 2 milyar 550 milyon ve dünya nüfusuna oranının yüzde 33,3 olacağı sonucuna ulaşılan araştırmaya göre, Müslüman nüfusu ise 1 milyar 827 milyonla yüzde 23,9'a yükselecek.