1 Aralık 2013 Pazar

Bangkok; Eğlencenin Dibine Vurmak

Bilirsin, Türk erkekleri internet'te yabancılarla chat yaparak İngilizcelerini geliştirmeye çalışır. İşe yarıyor mu diye sorarsak, okulda hello'nun merhaba demek olduğunu öğrenmekten öteye geçemeyen adamlar chat yaparak bir çok kelimeyi öğrendiğine çok yakinen şahidim. Google Translate ile yazışmaları çevirerek bazen alakasız olsa da en azından bir kelime bir kelimedir diyerek baş koydukları ingilizce öğrenme yolunda azimle devam ederler.

Tabi bahsettiğimiz kişiler Türk erkekleri olunca ingilizce öğrenirken ne hakkında konuştukları hakkında bir fikriniz var mı? 
-Yoksa hiç kurcalamayalım, eğer ne konuştukları hakkında bir fikrin varsa sen eşittir ben demektir. =)
Chat yapılan kişinin yaşadığı şehrin tarihi özellikleri,  o ülkenin yemekleri ve mutfağı hakkında ve ya etnik yapısı,inançları vs. hakkında konuşulduğunu sanmıyorum. 
Türk erkeği yazışmaya böyle başlar..
-Hi, how are you?
-im fine u?
-im fine thank. Do you have camera? 
-No
-Ok. bye. fuck off
Ve ingilizce öğrenmede çok işe yarayan ''kamera'', karşı tarafta yoksa samimi bir elveda ile konuşmayı sonlandırır.
Kamera önemli! İngilizceyi göreceğiz, görmeden öğrenmeyiz ''open'' diyeceğiz ki açmanın ne demek olduğunu öğrenelim =)

Bunları niye anlattığıma gelince internette chat yapan arkadaşlar mutlaka bir Tayland'lı kızla konuşmuştur. Çünkü Tayland'lı kızların gözünde Türk erkekleri yakışıklı, zeki, espirili ve güçlü-kuvvetlidir.
Madem Tayland'lı kızlarla bu kadar haşır neşir durumdayız o zaman gider bakarız nasıl bir yermiş Tayland ve onun başkenti BANGKOK..



Tayland'ın başkenti ülkenin en kozmopolit şehridir. Yaklaşık 9milyon insanın yaşadığı bu şehirde nüfusun %90'ı Budist, %6'sı Müslüman, %2'si Hristiyan,  300 kadar Yahudi ve bir iki tane Yeho ve ateist olduğu sanılmaktadır =) 

Bu kötü kokan şehirde kişi başına tapınak düşüyor desem mübalağa'da yeni bir boyut açmış olur muyum bilmem ama çok fazla olduğunu aşağıdaki resimlerden de göreceğiz.

Hertürlü eğlenceli aktivinin olduğu bu şehir tabi ki bizlerin akınına uğruyor..

Türklerinde çok rağbet ettiği bir yerdir. Bunu söylememe gerek yok, herkesin bildiği gibi dünyanın sex şehridir burası. Ereksiyon olanın soluğu aldığı bir yerdir. Çünkü Bangkok insanı sıcak kanlı ve sempatiktir, insanları tipleriyle yargılamazlar. Bunun farkında olan çirkin erkekler, günde 75 ila 100 dolar para harcayarak kendilerini bir günlüğüne kral ilan edebilecekleri bir muameleye muhatap oluyorlar.
Kendi ülkesinde kızlara ''Merhaba'' diyemeyen utangaç adamlar oralara gidip Aslan kesiliyorlar..


Tabi sadece Türklerin gittiğinden söz ederek farklı bir algıya yol açmak istemiyorum. Başta iddaa oranı kadar boyları olan Japonlar, Amerikalılar ve Avrupalı erkeklerin müdavimi oldukları bir şehirdir Bangkok..


Go-go barları meşhurdur. Bu barlara gidip orada gözünüze kestirdiğiniz bir Tayland'lı kızla tanışıp istediğinizi yapabilirsiniz. Siz yeter ki paradan haber verin. Yukarıda söylediğim gibi 75 ila 100 dolarla kralsın!
İstediğinizi yapabilirsiniz derken, ister şehri size gezdirmesi için rehber olmasını isteyin, isterseniz yanyana gezmek isteyin, isterseniz masaj yapmasını isterseniz geceyi sizinle geçirmesi isteyin. Ne istersen eyvallah diyen bir kafa yapısına sahip bir memleket burası.

Ayrıca dipnot olarak belirtmekte fayda var, her gördüğünüz güzel kadın aslında kadın olmayabilir. Bu çok önemli diyorum devamını anlamanızı rica ediyorum.
Bunlar kadın değil!

Mesela cimri Japonların orada Türklere uyuz oldukları gerçeğini de anlatayım. Çünkü Bangkok fuhuş piyasasının ekonomik yapısını Türklerin bozduğu söyleniyor. Normalde 10$ olana kadınlara ''10Dolar ne ki hıaamına alsana 20 vereyim'' diyen yurttaşlarımız bonkörlüğü söz konusu...
Yolda iki dakika ayakkabıları çıkarıp masaj yaptırabilirsiniz. Çünkü burası Bangkok ve sen kralsın!

Gece hayatı anlat anlat bitmez. Unutmayalım bu site Oturduğumuz yerden gezmeyi hedefliyor ve buna hizmet ediyor, oturduğumuz yerden erekte olmaya değil =)

Sadece bu mudur abi?
Değildir abii... Sadece pum pum yok, gezmek tozmak eğlenmek yeni şeyler öğrenmek yeni tatlar tatmak da bu şehirde var...

Şehirde bolca yüksek yapılı binalar mevcut.


Venedik gibi diyeceğim ama küfür yemek istemiyorum. Şehrin bazı bölgelerinde kanallar var ve bu kanallar üzerinde gondol gibi kayıklarla gezip arkasokak kültürüne şahit olabiliyorsunuz.

Wat Traimit ( Altın Buda Heykeli)


Wat Traimit, Bangkok’taki en önemli tapınaklardan biri. ‘Wat’ Taice, tapınak anlamına geliyor. Tapınağın özelliği içinde 5.5 tonluk, 3 metre boyunda som altından bir buda heykeli barındırması.700 yıllık bir geçmişi olan bu heykelin daha önce dış yüzeyinde başka bir kaplama varmış. Ancak 1955 yılında, heykeli bir yerden diğerine taşırken düşürmüşler. Düşünce dış kaplaması kırılan heykelin orijinalinin altın olduğu ve istilacılardan korunsun diye bu şekilde kamufle edildiği anlaşılmış. 5.5 tonluk altından söz ediyoruz, ülkemizde de buna tapacak çok adam tanıyorum =)

Bangkok'taki önemli noktalar

Bangkok'a gökyüzünden panaromik bakış..


Evet dostlar, anlatacak çok şeyi var bu şehrin lakin ben oturduğu yerden bakkala gitmeye erinen adamın biri olarak içimdeki gezgini yollara itmenin, gezmenin ve herşeyden önemlisi içinde bulunduğum dünya'yı bilmenin arzusuyla bir şehri daha gezip tozduktan sonra bitiriyorum. Birgün şans döner ve dünya'yı gezmeye imkanım olursa bangkok'a da bir kültür turizmi yapacağım, yanlış anlaşılmasın tek amacım kültürünü keşfetmek ama adamların kültürün de böyle şeyler varsa benim yapacak bişeyim yok =)

Bangkok'tan kucak dolusu sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder