21 Eylül 2013 Cumartesi

New York Maceralarım

Oturduğun yerden nasıl dünya turu yaparsın?
Bu soruyu ''yattığın yerden nasıl para kazanırsın'' sorusundan türettim. Sahi hiç bir şey yapmadan nasıl bir şeyleri elde edebilirsin, nasıl istediğin gibi yaşayabilirsin? 
Bu sorunun cevabını babadan zengin değilsen ya da doğuştan şanslı değilsen,rüyanda görürsün arkadaş. 

Ben ne babadan zengin nede çok şanslı bir adam değilim. Tıpkı senin gibi, en az senin kadar şansızım şuan bu yazdıklarımı kafasını sallayarak onaylayan arkadaş..en az senin kadar..

Biri elimden tuttusun ve bu oksijenini tükettiğim toprağına bastığım gezegeni bana göstersin diyerek hiç bir babayiğit gelip elinden tutmaz babacım. Sen ancak oturup film izleyeceksin ve yönetmenin keyfine göre sana nereyi nasıl gösteriyorsa öyle bileceksin. Midnight Express filmindeki gibi Boğaz köprüsüne kurban olduğum İstanbul'u bombok gösterir ama gider de çölün ortasındaki Las Vegas'ı sana dünyanın merkezi diye yuttururlar.

15 Eylül 2013 Pazar

Oturduğun Yerden Gezmek!

Dünya'yı gezmeye meraklıyım ama malesef yaşam standartlarım buna el verişli değil. Bende dünyayı gezenleri takip ederek gezginler aracılığıyla yaşadığım gezegen hakkında okullarda öğretilmeyen şeyleri öğrenme gayretindeyim.

Haritaya bakınca bile görünmeyen bir çok ülkeyi bu gezginler sayesinde öğrenebiliyoruz. Bu bilgilerin bize ne katacağı konusunda ise inanın pek bir fikrim yok. Tek bildiğim dünya ve ülkeler hakkındaki tüm bilgileri öğrenme isteğinin benim için TUTKU olduğudur.

Malesef bu TUTKU'mu gerçekleştirmek için yetecek bir maddi kaynağım yok.
(Biri elimden tutup gezdirsin beni) :(


2 Eylül 2013 Pazartesi

Eminem - Rap God (Lyric-Türkçe)




Dünya üzerinde Rap müzik denince akla gelen ilk adamın son şarkısının şarkı sözlerine göz atayım dedim kafiyelerden başım döndü.. Adam yine yapmış, arada saçmalasa da iyi bir şarkı ortaya çıkarmış,dinlemesi ve klibi izlemesi hayli eğlenceli...

Rap God şarkısıyla, Kulaklarımız kesintisiz bir Eminem bombardımanına uğruyor bu şarkıyla.

1 Eylül 2013 Pazar

Miley Cyrus We Can't Stop




Yeni dünya düzenin dünya'ya yeni hediyesi... Miley Cyrus, şu uzun dilli kız =)
Son albümünün ilk video klibini yaptığı ''Wrecking Ball'' ile adından çokça söz ettirip adeta müzik piyasasında 2013 yılında damgasını vurdu. Bunun en büyük sebebi ise Çekiç yaladığı ve aşırı erotik olan klibiydi. Dil çıkarmanın ne kadar çok işe yaradığını görünce bunu ''We Can't Stop'' şarkısının klibinde de fazlasıyla kullandı. Bu şarkıları dinlemek kolay  ve insana kolayca kendini benimsetiyor. 

Peki bu şarkıda neler diyor?

Türkçe çevirisine baktığımızda şarkının sözleri Yeni Dünya Düzeninin oluşturmaya çalıştığı kültüre ait yazılmış bir manifesto gibi..
Bizim eski dünya'ya (olması gereken dünya'ya) karşı yazılmış bir baş kaldırı gibi =)

Bu kadar derinlemesine kurcalanmadığında kulağa güzel gelen bir şarkı olduğunu da sözlerimin arasına sıkıştırıp, video klibi ve Türkçe şarkı sözleriyle devam edelim...