19 Ocak 2014 Pazar

Allahsız olma modası

Allahsız olma modası son zamanlarda revaçta.
Eh başında ''moda'' olduğunu söylerseniz insanlar yankesici, tecavüzcü ve ya terörist olabilir. Bu dört harflik kelime şaşırtıcı bir şekilde bir çok şeyi özgürleştirip serbest kılabiliyor. 

Vakti zamanında -Hadi canım erkek adam kırmızı pantolon giyer mi? diyen babalarımızın çocukları kiremit rengi pantolon giydiğinde; -Moda buymuş, napalım.. dediklerine hepimiz şahit olduk geçen yaz.
Moda buydu ve buna uyulmak zorundaydı. 
''Zorundaydı'' gelişi güzel kullanılan bir kelime değil, zorundaydı çünkü moda denen şeye yön verenler bu yaz bu pantolonların giyilmesini istiyordu. Ve sen modayı herşeyin üstünde gören toplumun bir parçası olarak buna ayak uydurmak istiyordun, istiyordun çünkü senin istemeni istiyorlardı.

Kırmızı pantolonla bir alıp veremediğim yok sadece örnek teşkil etsin diye bahsediyorum.

Bu pantolonlarımızın rengini, dinlemek istediğimiz şarkıları, izlemek istediğimiz filmleri belirleyenler saçımızı sakalımızı kristal saraylarda yaşatılan ünlülerin tarzı olarak yansıtıp sokaktaki gerçek toplumun tarz algısıyla oynayanlar emin olabiliriz, sadece giyimimize, playlistimize ve tipimize değil en önemlisi inançlarımıza yön vermeye çalışıyorlar.
Müslüman,hristiyan vesaire herhangi bir dine mensup olan toplumları New Age gibi sonradan icat edilmiş fikirlerle yozlaştırıp, insanları dinlerden uzaklaştırmayı planlıyorlar. 

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sanırım başarıyorlar...

1 yorum:

  1. Allah a inanan ateistler o_O Bu işte bir gariplik olması lazım normalde inanmamaları gerekmiyor mu ? İnanıp nasıl ateist olabiliyorlar. ve bütün söylediklerinize ne yazık ki katılıyorum ..

    sevgiler

    YanıtlaSil