19 Ocak 2014 Pazar

Allahsız olma modası

Allahsız olma modası son zamanlarda revaçta.
Eh başında ''moda'' olduğunu söylerseniz insanlar yankesici, tecavüzcü ve ya terörist olabilir. Bu dört harflik kelime şaşırtıcı bir şekilde bir çok şeyi özgürleştirip serbest kılabiliyor. 

Vakti zamanında -Hadi canım erkek adam kırmızı pantolon giyer mi? diyen babalarımızın çocukları kiremit rengi pantolon giydiğinde; -Moda buymuş, napalım.. dediklerine hepimiz şahit olduk geçen yaz.
Moda buydu ve buna uyulmak zorundaydı. 
''Zorundaydı'' gelişi güzel kullanılan bir kelime değil, zorundaydı çünkü moda denen şeye yön verenler bu yaz bu pantolonların giyilmesini istiyordu. Ve sen modayı herşeyin üstünde gören toplumun bir parçası olarak buna ayak uydurmak istiyordun, istiyordun çünkü senin istemeni istiyorlardı.

Kırmızı pantolonla bir alıp veremediğim yok sadece örnek teşkil etsin diye bahsediyorum.

Bu pantolonlarımızın rengini, dinlemek istediğimiz şarkıları, izlemek istediğimiz filmleri belirleyenler saçımızı sakalımızı kristal saraylarda yaşatılan ünlülerin tarzı olarak yansıtıp sokaktaki gerçek toplumun tarz algısıyla oynayanlar emin olabiliriz, sadece giyimimize, playlistimize ve tipimize değil en önemlisi inançlarımıza yön vermeye çalışıyorlar.
Müslüman,hristiyan vesaire herhangi bir dine mensup olan toplumları New Age gibi sonradan icat edilmiş fikirlerle yozlaştırıp, insanları dinlerden uzaklaştırmayı planlıyorlar. 

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sanırım başarıyorlar...

1 Ocak 2014 Çarşamba

Yeni Yıl Duası


Birbirinden renkli eğlencelerle, havai fişekler ve cadde aydınlatmalarıyla, eğlenen, dans eden, gülen insanlarla birlikte yeni bir yıl daha geldi. Ve insanlar yeni yıl için dilek tuttu.

Kimisi sanki dünyayı kurtaran adamın oğluymuş gibi Dünya Barışını diledi, kendi hayatındaki hiçbir şeyi düzeltemeden dünyayı bu kıçı kırık dilekle düzelteceğini sandı.

Kimisi de sanki dünyanın en yalnız insanıymış gibi bir sevgili ve aşk diledi. Yaşadığı gezegende 7 milyar insan olduğunu ve bu 7 milyarın yarısının karşı cinsten olduğunu düşünemeden, cesaret edip de hoşlandığı kişiye açılamadığı için yine ve yeniden her yılbaşında olduğu gibi bu aptal dileği diledi. 

Bazıları da ekonomik kaygılarından bir nebze olsun rahatlayıp daha çok tüketmek, daha çok harcamak için mevcut borcunun bitmesini diledi, borcu bitmeli ki DAHAA ÇOOK YİYEBİLSİN..hıaamına 

Umarım bu dilekleriniz kabul olur ama ben ne kadar umarsam umayım dileklerinizin kabul olmayacağına eminim. 

Yılbaşı akşamlarında, doğum günlerinde, yirmiüç nisanlarda vs. hep bir şeyler dilerdim ama hiç bir dileğimin kabul olmadığı yetmezmiş gibi tuttuğum dileklerin tersiyle karşı karşıya kaldım.

Geçen yeni yılda Dünya Barışı başta olmak üzere sağlık sıhhat ve bereket dilerken, güneyimizdeki Suriye'den dolayı neredeyse dünya savaşı çıkacaktı, sağlıklı biriyken dilediğim sağlık sıhhatte ters tepki, aşırı kilo kaybı ve saç kıran başta olmak üzere saç dökülmesi, diş çürümesi, iki kere yatağa düşmeme sebep olan grip gibi musibetlerle karşılaştım. Sağlık dileğim teper de ''bereket'' tepmez mi? o da ters tepti, ne güzel hesabını yapabildiğim bir borcum varken işler zıvanadan çıktı ve kontrol edilemez bir hale döndü, beni sürekli arayan banka personeli Esra hanımla konuştuğum kadar sevgilimle konuşamaz oldum.. Çünkü ilişkim için artık bu sene ciddi bişeyler yapmayı dilemiştim ki dileğimi bile bitiremeden ilişkim bitti. 

Bu kadar talihsizlik nedir? ''Niye hiç bir dileğim tutmuyor arkadaş'' diye kendimi sorgularken kafamda şimşeklerin çakmasıyla abdest almaya gitmem bir oldu. (Normal abdest!)

İlk önce şunu idrak ettim, dilek değil dua etmem lazımdı, evrenden değil evreni yaratandan istemem lazımdı, sadece yılın ilk günü değil her günü istemem lazımdı. Gerçekleşmesini istediğim şeyler için bir şeyler yapmam gerekliydi. 
Yeni yılın değil, geçmiş yılın muhasebesini yapmam gerekliydi...
Geride bıraktığımız yıldan geriye ne kadar badire atlatmış olsak da şükür edebilecek kadar kuvvetimiz, ciğerlerimize çekebileceğimiz nefesimiz var olduğu için şükür etmek lazım. 
Dilek değil, dua. Beddua hiç değil hep dua hep dua..
Ben bu yıl bunu anladım. 

Yeni yılınız sağlıklı bol kazançlı ve kutlu olsun (dedim ya olmayacağına emin olabilirsiniz) =)


Dönüyoruz!

Semazen gibi değil, o kadar marifetli adamlar değiliz, başladığımız işi sürdürmek ve en iyisini yapmak için sembody.com 'u yeniden yayın hayatına devam ettirmek için dönüyoruz.

Prensipleri olan bir sembody.com 'u beta sürümünden çıkartıp inşa etmeye başlıyoruz. 
Gazamız hayrolsun.


Eray Fuat 
01.01.2014