29 Aralık 2013 Pazar

Ulu Cami'nin Minberindeki Güneş Sistemi

Osmanlı Devleti'nin (hicri 804) 1402 yılında yapılan tarihi sembollerden biri olan Bursa'daki Ulu Cami'nin minberine, güneş sistemini ve galaksi sisteminin bir minyatürünün işlendiğini biliyor muydunuz?

21 Aralık 2013 Cumartesi

Pilav normal,bence siz gerizekalısınız...


Meşhur değilse yemeyiz, eğer güzelse kesin meşhurdur. Meşhur değilim diyorsa ayak yapıyordur.
Toplumdaki algı bu, adamın pilavını beğenen birileri o pilavdan sürekli yemek için yada arkadaşlarına ısmarlamak için kıytırık pilav'ı ballandıra ballandıra anlatışı ve en kötüsü buna karşı geliştirdiği sarsılmaz inanca kapılıyorlar. Bunun gibi olayların altında yatan psikolojik durumu Freud muhtemelen açıklamıştır, bu yüzden ben birşey demeyeceğim. Sadece söylemek istediğim şey MARKA takıntısı toplumda inanılmaz boyutlara ulaştı.

Yakında reklam sektörü bitebilir, ciddiyim. Çünkü bu işi para almadan sadece aldığı bir ürünü, hizmeti ve ya gittiği bir mekanı gönül elçisi gibi ifade eden insanlarla dolu çevremiz. 

Arkadaşlarımızın Starbuck's da yapılan check-in'leri, kahve resimlerini, facebook, twitter ve instagram'da gözünüze sokmuyorlar mı?
Özellikle starbuck's diyorum çünkü bunun altında dillendirilmeyen bir marka ve reklam olayı var gibime geliyor. Subliminal mesaj gibi =)

Eğer starbucks'tan kahve içiyorsan Kalitesin algısı nasıl oluştu bu insanlarda anlamak mümkün değil
^^ Resmini paylaştım bak kaliteliyim lan ben^^... diyenlerle dolu çevremiz...
Bu yüzden Starbuck's şirketinin reklam şirketlerine öyle tonlarca para verdiğini zannetmiyorum hatta reklamını yapan insan ordusuna beleşten kahve verdiğine de şahit olmadım. Hatta bak bana bile kendilerinden bahsettiriyorlar. 
Neyse, kahve dünyasını ısrarla deneyiniz. Kahvesi dandik ama olsun siz genede deneyin. Pilavcı mehmet ustayıda unutmayalım. =)

16 Aralık 2013 Pazartesi

Ağaç Evler

Çocukken kendime ait yaşam alanım olsun isterdim. Evin içinde kendime çadır yapar onun içinde oynamaya ve uyumaya bayılırdım. Sıcak evin içinde o çadır bana daha sıcak gelirdi. Sanırım bu bir tek benim çocukluğuma özgü bir şey değil. Eğer seninde böyle anıların varsa eminim aşağıdaki resimler de olduğu gibi bir ''Yaşam Alanı'' hayalin vardı.

15 Aralık 2013 Pazar

Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

Çok uzun zamandır beklediğim filmlerden bir tanesi olan Secret Life Of Walter Mitty - Walter Mitty'nin Gizli yaşamı filmi yakında sinemalara geliyor.

Prodüksiyon aşamasındayken Jim Carrey'in oynacağı söylenen hatta Carrey'in resmi websitesinden de duyurduğu filmde, ne olduysa Ben Stiller başrolü kapmış =)

1947 yılında Danny Kaye'in başrolünde oynadığı filmi izlemiştim, hemde flashtv'de gece kuşağında =) Konusunu çok beğenmiştim. Şimdilik fragmanıyla yetinip, sabırla vizyona girmesini bekleyelim. İzlediğimizde bu film hakkında tekrar konuşuruz =)


10 Yıldır Komadasın


Yakınları, alkol problemi yaşayan, içkili araç kullanmaktan bir türlü vazgeçmeyen ve son olarak içmekten kamyonetinde baygın olarak bulunan Amerikalı adama inanılmaz bir şaka yaptılar. 2023 yılında komadan uyandığına inandırılan adamın videosu Youtube'da 4 günde 14 milyon kişi tarafından izlendi..


14 Aralık 2013 Cumartesi

Yılbaşında İzlenecek Filmler

Yılbaşı arifesi ve yılbaşı gününde yapılacak en iyi işlerden birisi kuşkusuz film izlemektir. Yılbaşının ticari getirisini çok iyi bilen Hollywood yapımcıları, yılbaşı içerikli filmlerle bu özel güne dair yüksek bütçeli ve ailecek izlenecek filmler yapmaktan geri durmuyorlar.

Sizlere yeni yıla girerken tavsiye edeceğim ailecek izlenecek ''Yılbaşı'' temalı filmlerin listesini hazırladım, birçoğunu izlesek de tekrar izlemenin bir zararı olmaz,zira ben her yıl başı günü Grinç yada Yeni Yıl Şarkısını mutlaka izlerim =)





Tatil - The Holiday


Grinç - How the Grinch Stole Christmas


Polar Ekspres - The Polar Express


Noel Gecesi Kabusu - The Nightmare Before Christmas


Yeni Yıl Şarkısı - A Christmas Carol


Aile Babası - Family Man

Dünya'nın En Mutlu Ülkesi: KOSTA RİKA


Yakın zaman önce Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika Mutlu Gezegen Endeksi (Happy Planet Index) listesinde 1. sırada yer aldı. Kosta Rika resmen dünyadaki en mutlu yer oldu. Belki daha farklı düşünülmeli ama Mutlu Gezegen Endeksi; yaşam beklentisi, ekolojik durum ve bireylerin refahı ile derlenen bir puanlamaya dayanıyor, modern insan çoğu zaman bunların mutluluk getirdiğine düşünüyor.
Ulusal kalkınmanın gerçek ölçütü olarak sadece üretim ve tüketime bakılır. Para belki üzüntüyü hafifletmeye yardımcı olabilir ama mutluluğu satın alamazsınız. Pek çok gelişmiş ülke listede çok daha alt sıralarda yer alıyor. Belki de Kosta Rika gibi çok daha yoksul ve gelişmekte olan bir ülkenin öğretebilecekleri vardır.
Neden Kosta Rikolular çok mutlu? Nedenleri sizi şaşırtabilir!

1. Kosta Rika’nın bir ordusu yok.  Genel olarak Orta Amerika huzursuzluklarla bilinir, ama Kosta Rika istikrarlı bir demokrasi vardır. 1949 yılında tamamen ordusunu kaldırılmıştır. Bu sayede gelirinin büyük bir kısmı savunma yerine, Kosta Rika hükümeti eğitim ve sağlık için para harcıyor. Eğitimli, sağlıklı insanların mutlu olması daha muhtemeldir!
““
2. Kosta Rikalılar çevreyi seviyor ve koruyor. Çevreyi koruma hükümetlerin çoğunun listesinin en altındadır, ama Kosta Rika ekolojik sürdürülebilirlikte liderdir. 2021 yılnda karbon nötr olmayı hedefleyen ilk gelişmekte olan ülke, Kosta Rika.  Büyük bir ağaç dikme programı var ve toprakları ormana çeviriyorlarö tam tersine  değil.
3. Kosta Rikalılar Uzatmaz. Bu ülkede popüler olan felsefeye göre hiçbir argüman ya da kavga üç günden fazla sürmemelidir.  Kin tutmak, affetmeyi reddetmek ve öfkeli kalmak büyük ölçüde kişinin mutluluğunu bozar.
4. Kosta Rikalıların yüksek yaşam beklentisi, 78.5 yıl. Bu yüksek yaşam beklentisi hiç şüphesiz makul maliyetlerle yüksek kaliteli bakım sunan ülkenin mükemmel sağlık sistemi sayesindedir. Ülkede hastanelere ve sağlık personeline personelinin eğitimine yüksek yatırımlar yapılmakta olup, tıbbi bakım bulmak kolaydır.
5. Kosta Rikalılar çok az koruyucu içeren sağlıklı ve taze gıdalar yiyor. Normal bir yemekte lif bakımından zengin fasulye ve pirinç, taze tropikal meyve, sebze ya da her ikisini birden içerir.
6. Kosta Rikalılar bir tropik cennette yavaş yaşamın tadını çıkarıyor. Kosta Rika’ ya gitmek için acele içindeyseniz, acele etmeyin. Acele etmek kaba bir davranış. Sadece yavaş bir yaşamı başka pek çok yerde bulabilirsiniz, ama iklim ve güler yüzlü insanların insanın ruh hali üzerinde çok büyük etkisi vardır.
7. Kosta Rikalılar memnun etmek ister. Bu duygu için içsel ölçüm olmadığı için mutluluk araştırmaları kişinin bildirdiği gibidir. Bazı Kosta Rikalılar hatalarla barışık olabilir. Örneğin kaybolduğunuzda aradığınız yeri soruduğunuzda, size yardımcı olamıyorum demeyi hoş bulmadıkları için yanlış bir yeri tariff edebiliriler.

2014'te Gidilesi Yerler..

Koskoca bir yılı devirip yeni bir yıla yaklaşmışken bir çok sitede ''Yeni yılda gidilecek yerler'' gibi haberlere rastlamak fazlasıyla mümkün. Bu bir pastaysa bizimde bu pastadan bir pay almamız lazım =)

CNN Travel'in hazırladığı ve yayınladığı 2014'te rağbet görecek yerler ve nedenlerini bende yayınlayayım istedim. 2014'ün sonunda istatistik verilere, araştırmalara ve haberlere göz atıp bakacağım bu listedeki yerlere sahiden çok gidilmiş mi diye =)




Panama: Kanalın 100. yılı
2014'te, Panama Kanalı'nın 100. yılı kutlanacak. Bu nedenle Panama'da 2014'e özel pek çok etkinlik düzenlenecek.
Brezilya: Dünya Kupası
Futbol aşığı biriyseniz Brezilya'da Haziran-Temmuz aylarında oynanacak  Dünya Kupası maçlarını kaçırmayın.
Myanmar: Turizm planı
Myanmar önümüzdeki sene turist sayısını arttırmak için büyük bir turizm planı hazırlıyor. Gelecek yıl Myanmar'a giderseniz pek çok yenilikle karşılaşabilirsiniz.
İzlanda: Kuzey Işıkları için en iyi yıl
NASA bilim adamları 2014 yılında 11 yıllık güneş sistemi döngüsünün en üst noktaya ulaşacağını ve uzun süredir görülecek en etkileyici Kuzey Işıkları'nın izlenebileceğini bildirdi.
Ekvador: Yeni turizm planları
Yeni Turizm Bakanı'nın göreve gelmesiyle turizme yapılan 600 milyon dolarlık yatırım karşılığını önümüzdeki yıl verecek.
Yeni Zelanda: 2500 kmlik bisiklet yolu
Yeni Zelanda'da inşa edilen 2500 kmlik bisiklet yolu 2014'te tamamlanmış olacak.
Kosta Rika: Mavi Bayraklı Plajlar
Kosta Rika plajları aldıkları Mavi Bayrak sertifikasıyla 2014'te çok turist çekecek yerlerden biri oldu.
Doğu Afrika: Tek vizeyle 3 ülke
Yeni vize düzenlemeleri sayesinde Uganda, Kenya ve Rwanda'yı tek vizeyle seyahat edebilir, vahşi yaşamı keşfedebilirsiniz.
Estonya: Tüneller ülkesi
Yeni inşa edilen tünelleriyle ulaşımı kolaylaştıran Estonya, 2014 yılında bol bol turist ağırlamayı planlıyor.

1 Aralık 2013 Pazar

Bangkok; Eğlencenin Dibine Vurmak

Bilirsin, Türk erkekleri internet'te yabancılarla chat yaparak İngilizcelerini geliştirmeye çalışır. İşe yarıyor mu diye sorarsak, okulda hello'nun merhaba demek olduğunu öğrenmekten öteye geçemeyen adamlar chat yaparak bir çok kelimeyi öğrendiğine çok yakinen şahidim. Google Translate ile yazışmaları çevirerek bazen alakasız olsa da en azından bir kelime bir kelimedir diyerek baş koydukları ingilizce öğrenme yolunda azimle devam ederler.

Tabi bahsettiğimiz kişiler Türk erkekleri olunca ingilizce öğrenirken ne hakkında konuştukları hakkında bir fikriniz var mı? 
-Yoksa hiç kurcalamayalım, eğer ne konuştukları hakkında bir fikrin varsa sen eşittir ben demektir. =)
Chat yapılan kişinin yaşadığı şehrin tarihi özellikleri,  o ülkenin yemekleri ve mutfağı hakkında ve ya etnik yapısı,inançları vs. hakkında konuşulduğunu sanmıyorum. 
Türk erkeği yazışmaya böyle başlar..
-Hi, how are you?
-im fine u?
-im fine thank. Do you have camera? 
-No
-Ok. bye. fuck off
Ve ingilizce öğrenmede çok işe yarayan ''kamera'', karşı tarafta yoksa samimi bir elveda ile konuşmayı sonlandırır.
Kamera önemli! İngilizceyi göreceğiz, görmeden öğrenmeyiz ''open'' diyeceğiz ki açmanın ne demek olduğunu öğrenelim =)

Bunları niye anlattığıma gelince internette chat yapan arkadaşlar mutlaka bir Tayland'lı kızla konuşmuştur. Çünkü Tayland'lı kızların gözünde Türk erkekleri yakışıklı, zeki, espirili ve güçlü-kuvvetlidir.
Madem Tayland'lı kızlarla bu kadar haşır neşir durumdayız o zaman gider bakarız nasıl bir yermiş Tayland ve onun başkenti BANGKOK..