24 Kasım 2013 Pazar

Gerçek Olamayacak Kadar Büyüleci Mekanlar

İnsanlığın tamamına bahşedilmiş Dünya'yı sınırlarla bölenlere, geçiş hakkı vermeyen yöntemlere ve insanları belli bir coğrafi konuma mahkum eden sisteme yazıklar olsun. Toprak senin olabilir, mahsulünü sen ye ama bırakın gezelim be insafsızlar. Farklı dilleri konuşsak da, farklı dinlere inansak da, ten renklerimiz bile farklı olsa da Dünya bir Gezegen olarak içinde nefes alan her canlının Dünyası, her faninin Gezegeni değil midir?

Sistem diyor ki, bu topraklar, üzerinde yaşayan toplumun insanlarına aittir. Tamam buna itiraz etmiyorum, hadi kimsin nesin belli olsun istedikleri için pasaport istiyorlar bunu da mevcut sisteme göre anlarız fakat bu vize olayı nedir arkadaş?

Fena ayar oluyorum bu sisteme..

Neyse ki internet sayesinde ufkumuz açılıyor, uzaklar yakın oluyor. Görülemeyecek yerleri bir iki parmak hareketi ve bir iki tık tık sesiyle pek tabi ki görebiliyoruz. İnternetin bize sadece resimleri göstermekle yetineceğini sanmıyorum, toplumlar da zihinsel dönüşüme sebep olup belki bir gün sınırları, hiç olmazsa sınırlardan geçişlerde tabi tutulan o ayrıştırıcı zorluğu kaldıracaktır.

Neden mi sitem ediyorum? 
Birazdan aşağıda göreceğiniz resimlere baktıkça neden gidemiyoruz, neden bizde oraları göremiyoruz diyeceğinize eminim. 

17 Kasım 2013 Pazar

Gökyüzüne dokunmak..



Pantolon giymemenin bir insana verdiği rahatlıktan daha rahat olmanın tek yolu milyarder bir Arap olmaktır. Araplar da pantolon giymediğine göre onlardaki rahatlığı siz hesap edin..

Halife Bin Zayid El Nahyan adındaki Arap Para babası ( Arap ile Para nın tersten okunuşundan belli niye bu kadar zengin oldukları ) sarayında paralarını sayarken bir anda elindeki Dolarları savurup bir hışımla ayağa kalktı ve bağırdı. Ulan o kadar zenginiz ama tanıyamız yok. Altın kaplama arabalarımı, yanımda dolaşan korumaları ve Armani'nin bizzat kendisine diktirdiğim entariyi bir kenara bırakıp sokağa çıksam millet beni medine dilencisi sanar. Zenginiz ama bir boka yaradığı yok.. diye arapça küfürler eşliğinde isyan ederken aklına bir fikir geldi.
Hemen özel bir ekip kurulmasını emretti. Bu ekibin vazifesi ise halifenin adını dünyaya nasıl öğretecekleri hakkında çalışmalar yapmaktı.